Náš příběh - Farne Trade

Náš italský gastro příběh

Náš příběh začal v Praze, kde se náhodně potkali dva kluci středních let s vášní pro dobré jídlo a pití, jeden Pražák Martin a druhý Kalábrijec Pasquale.

Slovo dalo slovo a založili jsme společnost Farne Trade s.r.o.. Naším zaměřením jsou speciality Kalábrie jako jsou uzeniny, sýry, nakládaná zelenina různých druhů, výrazná intenzivní vína, olivový olej, sušenky, klasické kalábrijské těstoviny a další výrobky z mouky.

Vytvořili jsme e-shop MercadoFood.cz, na kterém nabízíme firmám i jednotlivcům produkty z kvalitních surovin a prověřených zdrojů, protože především na chuti a kvalitě nám záleží. Produkty zařazené do sortimentu vybíráme na základě vlastních zkušeností, abychom si byli jisti jejich kvalitou.


Sortiment uzenin pochází přímo z naší rodinné firmy Salumi del Castello, která zaručuje kontinuitu kalábrijských tradic v umění přípravy uzenin v kombinaci s nejmodernějšími technologiemi konzervace a balení. Naše továrna sídlící v Lamezia Terme nabízí nejtypičtější produkty právě z kalábrijské tradice a drží se výrobních procesů předávaných z generace na generaci. Péče o maso, výběr vysoce kvalitních surovin, proces sušení a jemného delikátního uzení jsou typickými rysy kalábrijského salámu, které umocňují jeho chuť a autenticitu vycházející z naší štědré země.

    Naše domácí uzeniny:

    • Nduja Piccante: Typický kalábrijský roztíratelný salám s obzvláště silnou chutí.
    • Soppressatina Dolce/Piccante: Jeden z nejtypičtějších a nejstarších masových produktů kalábrijské gastronomické tradice.
    • Capocollo Piccante: Salám připravený z vrchní části panenky se solí, pepřem a dlouhým procesem zrání.
    • Guanciale Dolce/Piccante: Italská slanina připravená z vepřových líček, v ostřejší verzi okořeněná chilli.
    • Pancetta arrotolata Piccante: Tradiční italská slanina z bůčku srolovaná do specifického tvaru.
    • Schiacciata Dolce/Piccante : Salám připravený z hrubě mleté vepřové plece a bůčku, který se vyznačuje specifickým tvarem a chutí.
    • Salsiccia Girello: Klobása z mleté vepřové plece, podžebří a papriky.
    • Porchetta di Suino: Tradiční italský pokrm z vepřového masa s křupavou kůrkou a ochucený bylinkami.
    Podívejte se na video o výrobě v Salumi del Castello

Pečlivě vybíráme i sýry, které jsou tradiční pro Kalábrii a každý z nich je svým způsobem jedinečný, a to z naších spřízněných farem.


Caseificio Brizzi, rodinná historie velkého úspěchu a podnikatelského ducha, byla založena před více než padesáti lety Ferdinandem Brizzim a pokračuje dodnes díky vášni jeho dětí a vnoučat, kteří udržují řemeslnou tradici při životě v kombinaci s nejinovativnějšími technologiemi. Společnost sídlí v Acconia di Curinga, krásném městě v srdci Kalábrie. Využívaje rozsáhlé zkušenosti svého otce, přinesli inovace a rozšířili výrobu, specializujíc se na zpracování sýrů s nataženým tvarohem, jako jsou provola, scamorza, caciocavallo, mozzarella a pecorino, a to jak čerstvých, tak i vyzrálých, včetně sýra s kalábrijskou chilli papričkou, který je oblíbenou volbou. A nezapomeňme na čerstvou ricottu a uzenou ricottu, vyrobené ze 100% italského mléka, které jsou také velmi žádané a známé. Mléko se na farmě sbírá denně pomocí vhodného vybavení, a to výhradně z pečlivě vybraných a uznávaných kalábrijských pastvin. Mléko je podrobeno měsíční laboratorní analýze a poté pasterováno podle starodávných tradic. Odtud se z něj stávají lahodné mléčné výrobky, které zaručují autenticitu a čerstvost. Snaží se vždy nabízet to nejlepší svým zákazníkům, kteří si je vybírají s ohledem na jejich potřeby a požadavky.


Fattoria della Piana je nejznámější farmou v provincii Reggio Calabria a jak rádi říkají....."Naše práce začíná od půdy – ne té, kterou zdědíme, ale kterou si, jak říká masajské přísloví, půjčujeme od svých dětí". V nížině Gioia Tauro ve Středomoří obhospodařují 260 hektarů, kde pěstují píci a citrusy pro domácí trh. Píce se používá ke krmení zvířat ve vyvážených dávkách, které jsou navrženy tak, aby optimalizovaly kvalitu produkovaného mléka. Respekt k přírodě je pro tuto farmu klíčový – využívají obnovitelné zdroje, vyrábí biometan, a přebytky energie dodáváme do sítě, čímž pokrývájí spotřebu více než 2 600 domácností. V hlavní stáji hospodářství Fattoria della Piana je chováno přibližně 900 kusů skotu: všechny krávy fríského a hnědého alpského plemene s vysokým rodokmenem. Mléko se také sbírá z více než 90 menších ovčích a dobytčích stájí, které vlastní pastýři a farmáři družstva v Monte Poro, Aspromonte a oblasti Sila Crotonese. Tito farmáři pokračují v dodržování staleté pastevecké tradice kalábrijských hor. Fattoria della Piana zpracovává ročně 6 milionů litrů mléka.


    Farmářské sýry:

    • Pecorino Bergorino: Ovčí sýr zpracovaný s bergamotem pro jedinečnou chuť.
    • Pecorino Pistacchio: Ovčí sýr s pistáciemi a sladkou chutí.
    • Pecorino al Tartufo di Calabria: Čerstvý ovčí sýr s chutí kalábrijských lanýžů.
    • Pecorino Fresco Bianco: Čerstvý a jemný ovčí sýr.
    • Formaggio Campagnolo: Měkký sýr z kravského a ovčího mléka s jemnou pikantností.
    • Pecorino Sovereto Monte Poro: Jemný ovčí sýr s vůní po ovčím mléku.
    • Caciotta di Capra: Kozí sýr s jemnou chutí.
    • Pecorino Stagionato Calabrese: Tradiční ovčí sýr zrající 12 měsíců.
    • Ricotta Casearia Crotonese Brugnano: Tradiční italský sýr vyráběný v různých variantách.
    • Selezionato Fiandino Formaggio: 18 měsíců zrající parmazán s výraznou chutí.

Kvalita a tradice jsou pro nás prioritou. Inovace je důležitá, abychom nabídli produkt, který je v souladu s místní kulturou a zároveň splňuje aktuální potřeby i těch nejvytříbenějších gurmánů.

Itálie totiž není jen Prosciutto, Salsiccia a Parmazán a to se snažíme lidem ukázat, tak nám s tím prosím pomozte :o)

×
Porovnání produktů

Porovnat produkty