Ručně vyráběné filety z tuňáka s chilli Delizie di Calabria Filetti di Tonno con Peperoncino.
Tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares) 66 %, olivový olej, kalábrijské chilli 2 %, sůl
Tuňák žlutoploutvý
Tyto látky mohou u některých jedinců vyvolat alergie a nesnášenlivost.
Energetická hodnota na 100 g 980 kj/ 235 kcal
Tuky (g): 15 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 2,2 / Sacharidy (g): 0, z toho Cukry (g): 0 / Polyalkoholy (g):- / Škroby (g): - / Vláknina (g): 0 / Bílkoviny (g): 25 / Vitamíny (g): - / Minerální látky (g): - / Sůl (g): 1,1
Tento příběh začíná v prosperující a přívětivé zemi, která se nachází na hlubokém jihu Itálie. Kraj, kde slunce svítí 300 dní a hřeje srdce 365 dní v roce, hlavní město starověké Magna Graecia. Jmenuje se Calabria.
Zde nalezlo chilli své ideální prostředí a stalo se vyvoleným ovocem bohaté a výživné gastronomické kultury, zdravé a respektující zásady středomořské stravy. Spolu s chilli papričkami jsou k dispozici další chutné ingredience, jako je červená cibule Tropea, olivy, sušená rajčata, bergamot a mnoho dalších.
Každá ingredience najde místo na stolech, ale i ve spížích, plných lahodných zavařenin. Ve skutečnosti bylo zvykem babiček připravovat takzvané zavařeniny do sklenic, aby byl výrobek dostupný po celý rok a v celé své čerstvosti. Historie kalábrijské konzervárenské tradice je tak stará, že se ztrácí v mlhách času, ...